Skip to main content
 
China Heritage Summer Camp 2015
Van 9 juli t/m 13 juli hebben we met ons gezin deel genomen aan het Summer Heritage Summer Camp in Beijing. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Chinese overheid . Het is een informatief, creatief, en cultureel uitwisselingsprogramma. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar aangezien het een redelijk druk programma is. Er waren families uit Australië, Amerika, Spanje, Canada en uit Nederland. Nederland was samen met Canada het sterkst vertegenwoordigd, nl. 50 mensen. We verblijven met alle gezinnen ( totaal ca. 150 mensen ) in een 5 sterren hotel in het centrum van Beijing. Alles was prima geregeld! De openingsceremonie was op 9 juli. We kregen gele T-shirts ( waarop in het Chinees stond; back to my roots), zodat we voor iedereen goed zichtbaar waren ! 
       
’S middags gingen we naar de Verboden Stad en s’avonds nog lekker even shoppen.
De volgende dag stond in het teken van folklore en acrobatiek, we gingen maskers schilderen en hebben verschillende shows bezocht. In de middag werd er nog geprobeerd om ons wat danspasjes en zang bij te brengen van de Chinese Opera, nou dat was lastig….
De dag erna gingen we een bezoek brengen aan de Chinese Muur. Het was een erge warme dag ( 39 graden) dus dat was wel even afzien!
S’avonds bezochten we het Olympisch park, waar het Birds Nest staat en de Watercube.
Dan is alweer de laatste dag aangebroken: we brengen een dag door met een Chinees gezin. Ze hebben een dochter van 13 jaar. We ontmoeten haar op school en we hebben een hele leuke dag met elkaar doorgebracht. In het begin was het een beetje wennen voor de meiden maar later begonnen ze met elkaar te praten. Eer werd geteld in het Nederlands en Chinees.
 De schoolboeken kwamen er zelfs bij! . In de middag gingen we naar de Hutongs en we hebben met hen geluncht. We hebben samen dumplings gemaakt en gegeten. Toen kwam het afscheid, we werden uitgenodigd om zeker nog een keer in Beijing te komen.
 
We hebben een hele bijzondere en mooie reis gehad en we willen iedereen bedanken voor alle moeite en inspanningen!
Groetjes Ada Kuilboer